Διαβατός Ημαθίας

"Σπάστε στο ξύλο" το στήθος κοτόπουλου...Δείτε γιατί..!


Διαβατός...
Πάρτε τον μπάτη ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο και χτυπήστε το στήθος κοτόπουλου...
που μόλις αγοράσατε (Λιανιιίστε το ), πριν το μαγειρέψετε. Οι λόγοι είναι πολλοί.



Το στήθος κοτόπουλου μπορεί να μην είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό υλικό για ένα πιάτο, αποτελεί, όμως, άπαχη πρωτεΐνη και πρωταγωνιστεί συχνά σε μια υγιεινή διατροφή. Δυστυχώς, όμως, το σχήμα τους συχνά τα κάνει να μην μαγειρεύονται σωστά και το αποτέλεσμα μπορεί να δώσει ένα κομμάτι ζουμερό στη μέση, στεγνό στα άκρα και γενικότερα ανομοιόμορφα ψημένο.

Για να μην έχει πάντα την ίδια τύχη όταν το μαγειρεύετε, φροντίστε να το χτυπάτε με έναν μπάτη, έτσι ώστε να του δίνετε ένα πιο ομοιόμορφο σχήμα για το μαγείρεμα.

Πέραν, όμως, αυτού, που είναι γνωστό, χτυπώντας το, κάνετε το κρέας του πιο τρυφερό κι αυτό θα δώσει πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα, πιθανότατα πιο γρήγορα. Συν τοις άλλοις, όσο πιο επίπεδο είναι τόσο πιο εύκολα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς.

Για να το χτυπήσετε σωστά, τυλίξτε το πρώτα σε μεμβάνη ή σε μια πλαστική σακούλα. Έτσι δεν θα προκαλέσετε σκισίματα στο κρέας και μόλις τελειώσετε μπορείτε να το αφήσετε στο σακουλάκι και να του προσθέσετε μπαχαρικά ή μαρινάδα για να το μαρινάρετε.

Χτυπήστε το στοχεύοντας πρώτα στην πιο παχιά πλευρά του προς την πιο λεπτή και προσέξτε μην δείξετε πολύ... ενθουσιασμό και το καταστρέψετε. Φροντίστε το πάχος του να είναι λίγο λιγότερο από 2 εκατοστά πριν το μαγειρέψετε και έχετε υπόψη σας ότι έτσι η μαρινάδα και το μαγείρεμα θα γίνουν πλέον ομοιόμορφα
.

Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι