Διαβατινά Καλαμπόκια στον φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα...
Διαβατός...
Θα χρειαστούμε...
- 4 καλαμπόκια
- 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση.....
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
- Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
- Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.
- Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
- Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »