Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Καλαμπόκια στον φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα...


Διαβατός...

Θα χρειαστούμε...


  • 4 καλαμπόκια
  • 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση.....

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
  • Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας. 
  • Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
  • Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγή: Άκης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;